top of page
Search
  • Writer's pictureBlogs Blogs

Tristhet på bryllupsdagen og periodiske selvmordstanker gjorde kvinnen oppmerksom på bipolar lidelse

Med en verre situasjon med bipolar lidelse, er det stor sjanse for at en person ønsker å begå selvmord eller tenker på selvmordet. Personer med bipolar lidelse er ikke i stand til å tenke klart og ønsker å flykte fra enhver situasjon i livet. Å ha enten en manisk eller depressiv fase av tilstanden din er risikabelt. En manisk episode kan føre til hensynsløs oppførsel.

Psykotiske mennesker, eller de med mani som noen ganger hører ting som ikke er ekte, utgjør omtrent halvparten av alle tilfeller av lidelsen. Under en depressiv episode kan du føle at livet ikke er verdt å leve.

En jente som heter Lungiswa og hun ble diagnostisert med bipolar lidelse veldig sent i livet. Etter at hun var 24 år, giftet hun seg og hadde et veldig forvirrende sett med tanker. Hun uttrykte vanligvis frykten sin ved å si "Jeg er redd" og `` hva er galt med meg, jeg vil ikke ha dette eller hint "selv på bryllupsdagen. Det er ikke rart at hun ofte er forvirret.

Tenårene mine var fylt med en følelse av mørke. Jeg har alltid tenkt på døden. I tankene mine planla jeg begravelsen min. Jeg visste ikke hva som var galt med meg, men jeg innså at disse tankene ikke var gode å ha, forteller hun.

Ifølge henne ble ting verre mens hun forberedte seg til bryllupet, og følte seg veldig trist. Hun var ung og ikke så begeistret for den store dagen eller det kommende gode livet.

Advarselstegn på bipolar lidelse hos kvinner:

Andelen er betydelig høyere blant kvinner som lider av psykiske lidelser. Antall individer som har selvmordstanker er uklart, men siden depresjon og bipolar lidelse er psykiske lidelser, er dette problemet mye mer utbredt blant disse populasjonene. Symptomer på at en bipolar kvinne vurderer selvmord eller vurderer det inkluderer:


Isolerer seg fra enhver form for situasjon

Føler meg håpløs eller fanget

Snakker om død eller selvmord kontinuerlig

Å gi bort eiendeler

En økning i rusmiddelbruk eller alkohol

Økte humørsvingninger, sinne, raseri og/eller irritabilitet

Engasjere seg i risikoatferd som bruk av narkotika

Tar flere medisiner som bidrar til å redusere stress

Oppfør deg som om du sier farvel til folk

Føler meg ekstremt engstelig

Spør en du er glad i om de vurderer eller planlegger selvmord. Det er ingen myte om at du vil gi en annen person ideen til å drepe seg selv. Når du spør, viser du bekymring og omsorg for personen.

Det er ingen forskjell mellom passive selvmordstanker og aktive selvmordstanker når det innebærer å ønske døden i søvne eller i en ulykke i stedet for av egen hånd. Aktive og passive komponenter er blandet i den, og den kan lett bli aktiv.

Sørg for at du er der for dem når de trenger deg. I alvorlige tilfeller kan det hende du må kontakte din kjæres lege eller psykisk helsepersonell for råd eller hjelp. Sjekk dem regelmessig til de ser ut til å være tilbake til det normale.

En kvinnes tristhet på bryllupsdagen gjorde henne oppmerksom på bipolar lidelse

Bipolar lidelse, tidligere kjent som manisk depresjon, rammer kvinner hardere i Norge, hvor den rammer omtrent 2 % av befolkningen, inkludert mange kjente personer.

Det har vært en tendens til å tilskrive uregelmessig oppførsel av visse kjente personligheter med psykiske lidelser til bipolar lidelse siden sykdommen er preget av humørskifter der en person går fra en energisk, manisk fase til en lav, deprimert fase.

Humørsvingningene forbundet med bipolar lidelse kan være milde eller alvorlige. Det kan ta timer eller dager før humørsvingningene begynner. Bipolar lidelse kan påvirke alle i alle aldre, selv om den er mer utbredt hos de med en familiehistorie med lidelsen.

Det diagnostiseres vanligvis mellom ungdomsårene og begynnelsen av tjueårene. Flere kvinner lider av bipolar lidelse, noe som får dem til å oppleve plager i løpet av bryllupsdagen.

Bipolar lidelse kan deles inn i to undertyper: bipolar I og bipolar II. Hos cyklotymiske pasienter, som har både hypomane og depressive symptomer, men som ikke oppfyller den fullstendige definisjonen av verken en alvorlig depressiv episode eller en hypomanisk episode, finnes det andre undertyper.

Personer med bipolar lidelse vil sannsynligvis oppleve minst én manisk episode i løpet av livet, og alvorlig depresjon vil sannsynligvis også forekomme. Manier og depresjoner kan veksle i intensitet under bipolare lidelser.

Under mani kan du føle deg uvanlig oppstemt, hyperaktiv og eksepsjonelt snakkesalig, uten å trenge hvile eller søvn. Du kan være irritabel, ha racing tanker, være distrahert, eller delta i risikabel eller impulsiv atferd.

En person med denne lidelsen krever ofte langvarig medisinbehandling og psykiatrisk innleggelse. Når bipolar starter, fortsetter det vanligvis gjennom en persons liv.

Behandling for kvinner med bipolar lidelse som opplever periodiske selvmordstanker

Selvmordstanker uten krise kan behandles gjennom psykoterapi, medisiner og livsstilsendringer.

Prosessen med å snakke med en terapeut slik at du kan diskutere hvorfor du føler deg suicidal og hvordan du kan takle det.

Familier kan ha nytte av familieterapi og utdanning. Når kjære er involvert i behandling, lærer de varselsignalene, og familiedynamikken kan forbedres.

Hvis du drikker eller bruker narkotika oftere, kan det hende du trenger rusbehandling.

Endre livsstilsvaner, som å håndtere stress, forbedre søvn- og spisevaner, bygge et støttenettverk og planlegge tid for hobbyer og interesser.

Selvmordstanker kan behandles med medisiner for å adressere enhver underliggende depresjon. Medisinen kan være antidepressiv, antipsykotisk medisin eller angstdempende medisin.

Mestring av bipolar lidelse

Enten du opplever selvmordstanker eller noen du elsker er det, her er noen måter å hjelpe deg eller dem til å roe seg ned:

Identifikasjon av utløsere

Et dødsfall eller tap, alkoholbruk eller stress fra forhold kan utløse følelser av fortvilelse. Identifiser hva du kan eliminere og snakk med noen om resten, for eksempel en rådgiver eller nær venn.

Husk at følelser er midlertidige

Følelser er ikke permanente og kommer og går. Det er mulig å føle seg bedre med behandling, selv når livet virker håpløst. I tillegg til å få et nytt perspektiv på livet, vil du lære hvordan du takler livets påkjenninger. Noen ganger kan det hjelpe å ta en lur eller å legge seg når du føler deg spesielt lav når du har selvmordstanker.

Ta vare på deg selv

For å utsette stress og hjelpe kroppen din med å komme seg etter dagene som har gått, bør du spise sunne måltider regelmessig og aldri hoppe over måltider. I tillegg til å lindre stress og forbedre din mentale helse, er trening også fordelaktig.

Bygg et støttefellesskap

Ikke glem å bruke tid i selskap med de som har en positiv innvirkning på livet ditt og som får deg til å føle deg bra med deg selv. Ikke glem å bidra til samfunnet ditt enten økonomisk eller gjennom tiden din. Det kan være veldig givende å hjelpe andre og gi tilbake, og det kan få deg ut av ditt eget hode.

Bli aktiv

For at nye ideer skal holde seg, må gamle vaner dø for å gi slipp på selvmordstanker. Fokuser på dine faglige og personlige interesser. Engasjer deg i frivillige aktiviteter eller arbeid som inspirerer deg. Det er mer sannsynlig at du vil oppleve mindre fortvilelse hvis du er midt i aktiviteter du synes er tilfredsstillende.

Slappe av

Stress kan lindres på mange måter. Meditasjon, sensoriske strategier og enkle pusteøvelser kan hjelpe deg med å overvinne selvmordstanker i tillegg til trening.


Til tross for at det er vanskelig, viser studier at hvis du er i stand til å snakke med noen regelmessig, spesielt en nær venn eller rådgiver, er sjansene for selvmordsforsøk lavere.

For å behandle denne lidelsen, må en person snakke med en psykiater eller psykisk helsespesialist fordi det kan bli verre hvis de har en eller annen form for bipolar lidelse.


1 view0 comments

Recent Posts

See All

Hvordan kan vi håndtere sesongbasert depresjon?

Energien din synker når dagene blir kortere og været skifter. Det kan være et tegn på sesongmessig affektiv lidelse (USA). USA er en mild form for depresjon utløst av endringer i dagslys og vær. Hva f

Hvordan påvirker mors depresjon kvinner og deres barn?

Noen mennesker føler seg triste til tider, men disse følelsene går vanligvis over i løpet av noen få dager. Symptomene på depresjon forstyrrer dagliglivet og kan vare i uker eller måneder av gangen. D

Post: Blog2_Post
bottom of page