top of page
Search
  • Writer's pictureBlogs Blogs

Står du overfor teknisk utbrenthet? Her er hvordan arbeidsgivere kan hjelpe

Utbrenthet under COVID-19 var reell, spesielt under konferansen. I følge en undersøkelse utført av karrieresiden Indeed, faller flertallet av ansatte i utbrenthet og den andre tredjedelen føler at situasjonen har forverret seg under pandemien.

I 2019 la Verdens helseorganisasjon utbrenthet som en yrkessykdom til listen over sykdommer som er anerkjent i Europa. Bedrifter som Nike og nettbaserte arbeidsstasjoner har nylig tilbudt fritid til kontoransatte for å støtte deres mentale helse og ta opp problemet med utbrenthet, en tilstand som er mye mer kompleks enn bare tunge arbeidsbelastninger.

Alle virksomheter står overfor utfordringen med å håndtere utbrenthet – og forhindre det – ettersom mange arbeidere når 19 måneder med å jobbe hjemmefra.

Hva er utbrenthet?

I hverdagen og på jobben er vi alle stresset. Ofte fører overbelastning av arbeidet vårt til at vi blir stresset, deprimert eller engstelig. Likevel, etter en stressende dag, kan vi gå hjem, slappe av, glemme jobben, sove godt og føle oss uthvilt neste dag. Utbrenthet er ikke et resultat av stress. Problemet med utbrenthet er når vi er stresset over en lengre periode. Vi er mindre produktive når vi er utbrent fordi vi ikke fungerer godt når vi er utslitte.


Et forsøk på å redusere en persons ytelse på daglig basis ved å forstyrre hans/hennes funksjonalitet. Arbeidsutbrenthet kan føre til følelser av håpløshet, søvnvansker, tilbaketrekning, aggresjon og angst. Utmattelse er bare ett aspekt ved utbrenthet. Psykisk helse kan også bli påvirket. Kynisme, fortvilelse, forakt for andre og følelsen av at du er ineffektiv kan dominere tankegangen din.

Hvordan skjer teknisk utbrenthet?

Utbrenthet kan ikke bare betraktes som en psykisk lidelse. Men det er et problem med psykisk helse. Omtrent 89 % av de ansatte undersøkt av spesialister på psykisk helse i alle yrker sier at utbrenthet er et problem, og 38 % innrømmer at de føler seg utbrent.

Teknisk utbrenthet er et problem for alle teknologirelaterte ansatte, men det er et spesielt alvorlig problem for fagfolk innen nettsikkerhet.

Overarbeid og under-ressursing er ikke de eneste årsakene til teknologisk utbrenthet. Man kan føle at deres bekymringer blir ignorert av ledelsen. Når forespurt personale eller verktøy blir avvist, skaper det en utbrenthet blant personalet som er tynget av mangel på ressurser.

Med andre ord, når forespørsler om hjelp avvises, blir ansatte overlatt til å styre selskapet alene, i et miljø med meningsløshet, isolasjon og mangel på kontroll.

Utbrenthet kan også utløses av sikkerhetsbrudd. Hvert medlem av teamet jobber hardt for å forhindre hendelser. Det er mulig å bli motløs og ha en følelse av meningsløshet når de skjer.

Utbrenthet resulterer i feil i skjønn og handling, begge deler. Ansatte bør følge nøye med på cybersikkerhet og takle potensielle trusler og problemer så kreativt og energisk som mulig. Som et resultat påvirker utbrenthet direkte nettverkssikkerheten.

Problemet forsterkes av utbrenthet, som får toppansatte til å slutte. I følge en annen undersøkelse ville omtrent 70 % av de spurte sluttet å jobbe hos en arbeidsgiver med bedre ressurser til å håndtere utbrenthet. Utbrenthet oppstår som følge av underbemanning når en avdeling mister folk, noe som forsterker den faglige mangelen.


2 views0 comments

Recent Posts

See All

Hvordan kan vi håndtere sesongbasert depresjon?

Energien din synker når dagene blir kortere og været skifter. Det kan være et tegn på sesongmessig affektiv lidelse (USA). USA er en mild form for depresjon utløst av endringer i dagslys og vær. Hva f

Hvordan påvirker mors depresjon kvinner og deres barn?

Noen mennesker føler seg triste til tider, men disse følelsene går vanligvis over i løpet av noen få dager. Symptomene på depresjon forstyrrer dagliglivet og kan vare i uker eller måneder av gangen. D

Post: Blog2_Post
bottom of page