top of page
Search
  • Writer's pictureBlogs Blogs

Risikoene og fordelene ved å slutte med "narkotikamisbruk"

Svakheter som alkohol og narkotika kan gjøre det vanskelig å slutte. I prosessen med å avstå fra en vane eller substans, velger noen mennesker å slutte umiddelbart og fullstendig. Narkotikaavhengighet, alkoholavhengighet og nikotinavhengighet er vanlige problemer. Å slutte med disse stoffene er imidlertid mulig på mange måter.

Avtrapping sakte, noe som kan være mer effektivt og mindre farlig for enkelte stoffer, kan være et alternativ for folk som bruker dem. Selv om det kan være risiko ved å bruke denne metoden for å slutte med narkotika, kan det også være fordeler avhengig av stoffet eller praksisen.

En grundig titt på tilnærmingen til avhengighet. Vi diskuterer effektene av røyking, drikking av alkohol og mer. Det er også inkludert informasjon om hvordan du slutter å bruke stoffer.

Hva vil det si å slutte med rusavhengighet?

Den som slutter med narkotika slutter helt å bruke stoffet umiddelbart. En annen tilnærming innebærer gradvis å redusere forbruket eller bruken av stoffet til det er fullstendig eliminert.


Når du slutter å bruke rusmidler, kan abstinenssymptomer oppleves hvis du er avhengig av stoffet. Avhengig av stoffet man slutter med, kan abstinenssymptomer være ekstremt farlige.


Når du slutter å bruke narkotika, kan du oppleve følgende abstinenssymptomer:


Kvalme og oppkast

Lyst

Hodepine

Rister

Føler seg opprørt eller irritabel

Angst

Føler seg nedfor

Blir trist over de rare tingene som skjer

Har problemer med å sove

Har problemer med å tenke klart eller konsentrere seg

Endringer i appetitten

Generelt kan folk trygt slutte å røyke og nikotin.


Denne tilnærmingen kan imidlertid være farlig hvis en person prøver å stoppe alvorlig alkoholavhengighet eller et bestemt stoff, som heroin.

Fordeler med å slutte med narkotikamisbruk

Å drikke og bruke narkotika kan ha stor innvirkning på alle aspekter av livet ditt. Selv om du innerst inne vet at du bør slutte, kan det hende du også synes det er utfordrende å overbevise deg selv om at det er riktig å få hjelp. Du vil kunne ta en mer informert avgjørelse hvis du lærer mer om de mentale og fysiske fordelene ved å slutte med narkotika eller alkohol.

Vil du lære fordelene med å slutte med narkotika eller alkoholmisbruk? Finn ut hvordan det å slutte med drikking og narkotika for godt har mentale og fysiske fordeler nedenfor.

Gjør hukommelsen bedre

Den største fordelen med å slutte eller bli edru er at du vil forbedre fokuset ditt, hukommelsen og mental klarhet.

Alkohol og narkotika kan påvirke langtids- og korttidshukommelsen din samt fokuset ditt. Å være edru vil gjøre sinnet ditt sterkere, og du vil merke at dine kognitive evner vil komme tilbake.

Det er sannsynlig at du vil begynne å legge merke til at du er mer i stand til å fokusere på arbeid og hobbyer etter å ha sluttet å drikke og bruke narkotika. Å ha forbedret mental klarhet vil tillate deg å oppnå mer.

Reduser risikoen for kreft og hjerteinfarkt

Å leve et lengre liv er en annen fordel med å være edru. Å slutte med narkotika og alkohol reduserer sjansene for å få hjerteinfarkt og leverproblemer.

Harde stoffer som kokain og mye drikking kan forårsake hjertesykdom og hjerteproblemer. Overdreven alkoholforbruk kan også forårsake leverskader. Leveren din vil bli sterkere igjen når du slutter å drikke, og risikoen for hjertesykdom vil reduseres.

Foruten leverkreft, kan drikke alkohol sette deg i fare for brystkreft, munnkreft, spiserørskreft og svelgkreft. I tillegg til å hjelpe deg med å unngå vanskelighetene ved disse alvorlige tilstandene, kan det å være edru også hjelpe deg å leve lenger.

Kan holde vekten

Du har kanskje lagt merke til noen alvorlige endringer i utseendet ditt hvis du har vært narkotikabruker en stund. Det er mulig at utseendet ditt har endret seg ganske mye over tid som følge av narkotika- eller alkoholmisbruk, du kan ha gått opp i vekt, eller du kan virke mye eldre enn din faktiske alder.

Du vil sannsynligvis se yngre ut, og du vil sannsynligvis gå ned i vekt hvis du stopper med en drikke- eller narkotikavane. Avhengighet av narkotika kan få deg til å se yngre ut og gi deg sunnere hud. I løpet av denne tiden kan du begynne å se ut som ditt beste jeg igjen og begynne å miste tegn på aldring.

Spør deg selv om det du ser i speilet gjør deg glad før du forlater huset. Det er ganske merkbart hvordan narkotika og alkohol påvirker kroppen, men heldigvis går det meste over etter at du blir rolig.

Sovemønsteret blir fint

Å drikke alkohol og være avhengig av narkotika er ofte årsaken til søvnløshet. Inntak av alkohol kan ha stor innvirkning på søvnen, og mange alkoholikere har problemer med å sovne dypt og holde seg i søvn. Heldigvis kan du sove bedre når du slipper stoff- eller alkoholavhengigheten.

Å få dårlig søvn påvirker ditt generelle velvære, og det kan ha ringvirkninger gjennom hele livet. Når du slutter med narkotika og alkohol, vil du begynne å sove som en baby igjen, og du vil være mer uthvilt når du våkner. I tillegg vil du føle deg mer energisk til arbeid, sosiale aktiviteter og hobbyer.

Øk selvtillit

I tillegg vil du forbedre selvtilliten din ved å gi opp narkotika og drikke. Effektene av overdreven alkoholforbruk eller bruk av harde stoffer kan føre til lav selvtillit og en følelse av verdiløshet.

Din tillit til deg selv vil sannsynligvis komme tilbake så snart du blir edru igjen, og du vil føle deg lykkeligere med deg selv enn du noen gang har følt før. Det er ikke lett å stoppe en alvorlig avhengighet, og du kan føle at verden er din østers hvis du klarer det.

I tillegg kan alkohol og narkotika forverre psykiske helsetilstander som angst, depresjon og schizofreni. Ã… opprettholde edruelighet vil holde tankene dine fritt og klart, slik at du kan forbli mentalt sunn.

Bedre forhold

Du kan også forbedre dine mellommenneskelige relasjoner etter å ha blitt edru i tillegg til å forbedre hvordan du har det med deg selv. Hvis du blir edru igjen, kan du oppdage at familie og venner begynner å like deg igjen når du begynner å leve alkoholfritt igjen. Det er mer sannsynlig at du får kontakt med dem på et personlig nivå når du kjenner dem personlig.

Du kan ha fremmedgjort din familie eller venner som et resultat av din avhengighet, noe som kan være ekstremt vanskelig for deg å få kontakt med andre. Du kan miste selv de nærmeste romantiske forholdene eller falle ut med venner og familiemedlemmer hvis du har et narkotika- eller alkoholproblem.

Du vil bli bedre i stand til å få kontakt med andre og beholde menneskene du elsker i livet ditt når du holder deg edru.

Når du blir edru, vil du oppleve mange mentale og fysiske fordeler. Når du forplikter deg til å overvinne avhengigheten din, vil du høste en rekke fordeler ved å slutte å drikke og narkotika.

Du vil føle deg bedre med deg selv når du blir edru og begynner å leve et lykkeligere, friere og sunnere liv.


6 views0 comments

Recent Posts

See All

Hvordan kan vi håndtere sesongbasert depresjon?

Energien din synker når dagene blir kortere og været skifter. Det kan være et tegn på sesongmessig affektiv lidelse (USA). USA er en mild form for depresjon utløst av endringer i dagslys og vær. Hva f

Hvordan påvirker mors depresjon kvinner og deres barn?

Noen mennesker føler seg triste til tider, men disse følelsene går vanligvis over i løpet av noen få dager. Symptomene på depresjon forstyrrer dagliglivet og kan vare i uker eller måneder av gangen. D

Post: Blog2_Post
bottom of page