top of page
Search
  • Writer's pictureBlogs Blogs

Reduser ansattes utbrenthet med nettbaserte økter med samtaleterapi

Utbrenthet kan tape gleden din fra karrieren, vennskap og familieinteraksjoner på grunn av utmattelse av både sinn og kropp. Denne stresstilstanden er vanligvis forårsaket av konstant eksponering for stressende situasjoner, som å ta vare på en syk slektning, jobbe lange timer eller være vitne til urovekkende nyheter om politikk eller skolesikkerhet.

Utbrenthet kan imidlertid være vanskelig å gjenkjenne. For å hjelpe deg med å identifisere tegn på utbrenthet, har vi satt sammen en veiledning for hvordan du kan forebygge det.

Vil du hjelpe venner, familiemedlemmer eller kolleger som opplever dette stresset? Også inkludert er tips og triks om utbrenthetsintervensjon som vi finner nyttige.

Utbrenthet kan oppleves av de som kontinuerlig er under høye nivåer av stress. Personer som jobber i hjelpeprofesjonene, som førstehjelp, leger og sykepleiere, er spesielt utsatt for denne tilstanden.

Denne typen ekstrem utmattelse kan også ramme personer som har omsorg for barn i tillegg til karriereutbrenthet. Forskere fant at mødre og fedre også kan brenne ut akkurat som leger og bedriftsledere.

Utbrenthet kan også være forårsaket av personlighetsegenskaper som perfeksjonisme, å ha kontroll.

Symptomer på utbrenthet på arbeidsstasjoner

Føler du at du begynner å bli utbrent, men kjenner ikke tegnene? Du kan bruke følgende liste som en veiledning hvis du opplever noen av disse symptomene:

Utmattelse på arbeidsplassen.

Opplever fysisk og psykisk utmattelse på arbeidsplassen. Hodepine, magesmerter, søvnforandringer og appetittforandringer er vanlige fysiske symptomer.

Isolering

Overveldelse er en vanlig følelse blant de som er utbrent. Følgelig kan de slutte å sosialisere seg og betro seg til venner, familiemedlemmer og medarbeidere. Arbeidskamerater blir mer uvillige til hverandre.

Unngå fantasier

Utbrente fantaserer ofte om å stikke av eller reise alene etter å ha vært misfornøyd med jobben. Når de føler seg følelsesmessig såret, kan de ta narkotika, drikke alkohol eller spise for å dempe smerten.

Irritabilitet

Mennesker som er utbrent kan lettere miste besinnelsen med venner, kollegaer og familier. Å ta seg av husholdningsoppgaver og ivareta arbeidsrelaterte stressfaktorer kan også føles overveldende, spesielt når ting ikke går som planlagt.

Hyppige sykdommer

Effektene av utbrenthet ligner på langvarig stress; så hvis du lider av utbrenthet, er det mer sannsynlig at du lider av forkjølelse, influensa og søvnløshet. Du kan også bli deprimert eller engstelig på grunn av utbrenthet.

Tilfeller av utbrenthet

Samtaleterapi for utbrenthet


Psykisk helsepersonell bruker samtaleterapi, som også kalles psykoterapi, for å kommunisere med sine pasienter. Samtaleterapi er ment å hjelpe folk med å identifisere problemer som fører til emosjonell nød og depresjon på jobb på grunn av utbrenthet.

Det er mulig at disse problemene er komplekse for noen individer, noe som resulterer i en diagnose av depresjon eller angst. Samtaleterapi er også et trygt sted å diskutere følelser og følelser utløst av daglige stressfaktorer, sykdommer, forholdsproblemer, sorg og tap, eller virkningen av traumatiske hendelser.

Terapeuter vil identifisere problemene du står overfor og hjelpe deg med å utvikle strategier og løsninger for å redusere alvorlighetsgraden av disse symptomene. En samtaleterapiøkt varer vanligvis en time, men den kan vare opptil 50 minutter.

Det avhenger av hvor alvorlige symptomene er og hvordan terapeuten din utvikler en behandlingsplan, hvor ofte og hvor lenge du søker terapi.

De første ukene med terapi er sannsynligvis ukentlige. Til tross for at ukentlige økter kan virke skremmende, gir det å delta på dem muligheten til å etablere et forhold til terapeuten din og tilpasse seg den terapeutiske prosessen. Når du begynner å vise tegn på bedring og utvikler mestringsstrategier, kan frekvensen av økter skifte til annenhver måned.

Effektiviteten av nettbasert samtaleterapi for å redusere utbrenthet hos ansatte


Noen ganger er det lettere å snakke med en fremmed enn å snakke med en slektning eller venn. La oss ta en titt på hvordan det fungerer:


Samtaleterapi hjelper deg å løse problemer ved å lytte til deg, uten å dømme handlingene dine.

Det er en mulighet til å se på problemene dine med noen som respekterer din mening og vil se annerledes på dem.

Terapi starter vanligvis med å identifisere hvordan du takler utbrenthetssituasjonen på jobben.

Noen ganger tilbys samtaleterapi i grupper eller i par, for eksempel relasjonsrådgivning.

Vanligvis gjøres samtaleterapi personlig, men det kan også gjøres over telefon, via e-post eller via Skype.

Samtaleterapi kommer i mange forskjellige former, men de har alle samme mål: å få deg til å føle deg bedre.

Samtaleterapi kan hjelpe folk til å takle problemene lettere og føle seg lykkeligere, selv om problemene ikke forsvinner.


Forebygging av utbrenthet etter samtaleterapi

Overarbeidet og overveldet kan bare opprettholdes i en viss tid i kroppen og hjernen din.

Stress som ikke håndteres eller reduseres resulterer i utmattelse som gjør at du føler deg fysisk og følelsesmessig utmattet.

Motivasjonen din kan begynne å avta siden det ser ut til at ingenting betyr noe lenger.

Du merker kanskje ikke utbrenthetssymptomer umiddelbart fordi utbrenthet skjer gradvis. Det kan imidlertid påvirke alle aspekter av livet ditt negativt når det først tar tak.

Rådfør deg med en betrodd person

Det er normalt å føle seg usikker på hvor du skal begynne når du leter etter måter å lette stresset på og takle utbrenthet.

Det kan være utmattende å bestemme hvordan man skal behandle utbrenthet når det har blitt så overveldende. Å finne løsninger kan også være utfordrende når du er helt utslitt.


Du kan føle deg mer støttet og mindre alene hvis du inkluderer en kjær du stoler på. Venner, familiemedlemmer og til og med partnere kan gi råd.

Så nært livet ditt som mulig, men likevel langt nok unna til å forstå hva som fungerer for deg. Å overvinne utbrenthet alene kan være vanskelig.

I tillegg kan dine kjære ha opplevd utbrenthet selv og kan være i stand til å gi verdifull innsikt.

Sett grenser

Stress kan håndteres mens du kommer deg etter utbrenthet ved å sette grenser for hvor mye tid du gir til andre.

"Å godta for mange forpliktelser kan føre til overveldelse," en uttalelse fra Sueskind.

For å avgjøre om du skal hjelpe noen eller takke ja til en invitasjon, anbefaler hun at du gjør følgende:

Trykk på pauseknappen.

Her er alle tingene du må gjøre hvis du er enig.

Bestem om du har nok tid og energi til det.

Tenk på om du vil ha nytte av å gjøre det.

Å lære å si nei er også en del av det å sette grenser.

Sueskind insisterer på at det å avslå en forespørsel om din dyrebare tid ikke gjør deg lat, egoistisk eller slem. For å ta vare på din mentale helse, respektere de virkelig viktige forpliktelsene og forhindre utbrenthet, må du være selektiv når det gjelder å akseptere forpliktelser.

Vær oppmerksom på din lykke

Gjenoppretting av utbrenthet avhenger av å ta vare på ditt fysiske og mentale velvære.

Utbrenthet vil bety å ta fri, rydde timeplanen din og gi deg selv tid til å hvile og slappe av.

Inntil du har andre alternativer, kan det virke umulig å slutte hvis du har regninger å betale og barn å ta seg av.

Støtte er kanskje ikke tilgjengelig hvis du har omsorg for et sykt familiemedlem som ikke har andre slektninger.

Mens du prøver andre strategier for å tilbakestille, kan god egenomsorg hjelpe deg med å lade opp.

Prøv disse tipsene:

Gi deg selv nok tid til å hvile.

Husk å bruke tid alene også - samt å tilbringe tid med dine nærmeste.

Prøv å få litt fysisk aktivitet hver dag.

Oppretthold et sunt kosthold og hold deg hydrert.

Avslapning kan forbedres ved oppmerksomhetspraksis, for eksempel meditasjon eller yoga.



2 views0 comments

Recent Posts

See All

Hvordan kan vi håndtere sesongbasert depresjon?

Energien din synker når dagene blir kortere og været skifter. Det kan være et tegn på sesongmessig affektiv lidelse (USA). USA er en mild form for depresjon utløst av endringer i dagslys og vær. Hva f

Hvordan påvirker mors depresjon kvinner og deres barn?

Noen mennesker føler seg triste til tider, men disse følelsene går vanligvis over i løpet av noen få dager. Symptomene på depresjon forstyrrer dagliglivet og kan vare i uker eller måneder av gangen. D

Post: Blog2_Post
bottom of page