top of page
Search
  • Writer's pictureBlogs Blogs

Postpartum psykose og dens assosiasjon med bipolar klage

Cerebrale trekk, kognitive stiler, så vel som effektive korn, er assosiert med bipolar klage. Postpartum psykose er mer sannsynlig hos kvinner med bipolare plager. Forholdet mellom disse egenskapene og korn og postpartum psykose er fortsatt lite forstått. Kvinner som går gjennom lignende frykt som å miste en kjær eller muligheten for å bli skilt fra et barn. Stressende studier som disse holder alltid tankene deres opptatt. Tidens modenhet prøver de også å kontrollere lignende løpende studier som selvmordsstudier. Økende underbyggelse støtter realiteten til en rekke bipolare sykdommer. Postpartumpsykose og dens forhold til bipolar lidelse og dens utdyping, spesielt i postpartumperioden, er av spesiell betydning.

Postpartum psykose trusselfaktorer

Ã… ha en historie med bipolar klage er en av de viktigste trusselfaktorene for postpartum psykose.

Bipolar klage er assosiert med 5 selvmordsrater og 4 spedbarnsmordrater hos kvinner som utvikler postpartum psykose. Som et resultat passerer kvinnen en separasjon fra virkeligheten mens hun går gjennom psykose. Hun har visjoner og religiøse overbevisninger i sin psykotiske tilstand fordi de føles virkelig ekte for henne. Når en kvinne opplever psykose, trenger hun umiddelbar behandling.

Tallrike overlevende etter fødselspsykose innrømmer aldri å ha sett voldelige kommandoer. Visjonene som tas kan være ødeleggende eller ikke. Fødselspsykose er sjelden farlig for kvinnen som opplever det eller for andre. En kvinne med psykose er alltid i fare fordi det kan inkludere vrangforestillinger og ulogisk dømmekraft. Dette er grunnen til at perinatal intern helsepersonell må vurdere, behandle og nesten dekke kvinner med denne plagen.


Postpartum psykose er en midlertidig og behandlingsbar tilstand, men det er en påkrevd og du bør søke profesjonell hjelp inkontinent. Vet at det ikke er din eller din feil å lide av denne sykdommen, enten du kjenner noen eller ikke. I en slik situasjon er det viktig å rådføre seg med croakeren din.

NÃ¥r bipolar klage er diagnostisert

Croakers har kommet langt i å fullstendig forstå forskjellige stemninger i bipolare plager og i å gjøre en nøyaktig mening. Inntil for mange tiår siden ble bipolar lidelse feildiagnostisert som schizofreni, postpartum psykose, eller faktisk unipolar depresjon. Bipolar depresjon, hypomani og mani kan øyeblikkelig diagnostiseres av croakers og i mange tilfeller behandles effektivt og trygt med bipolare spesifikasjoner.

I historien har våre croakers brukt tekniske blodprøver eller andre laboratorietiltak for å gjøre nøyaktige vurderinger. De fleste laboratorietester og bildediagnostiske tester er ikke nyttige for å diagnostisere postpartum psykose eller bipolar klage. Å snakke åpent med croakeren din om humørsvingninger, handlinger, frykt og livsvaner kan være det stilige individuelle verktøyet. For å kunne diagnostisere og behandle bipolare plager direkte, må croakeren høre om sakens bipolare tegn og symptomer fra saken.

Når du skal få medisinsk behandling

Psykisk sykdom som ligner på postpartum psykose bør behandles som en påkrevd. Ettersom sykdommen blir verre, kan den være farlig for mor og baby. Det er ekstremt viktig å søke hjelp rett ned hvis du antar at du eller noen du kjenner kan lide av postpartum psykose. En diskusjon bør listes opp så snart som mulig. Imidlertid vil det også være vanskelig for deg å takle din indre sykdom, hvis du ikke søker hjelp fra croakeren din. Du kan også være egnet for å få støtte fra jordmor eller helsepersonell. Som en høytruet person for fødselspsykose bør du ringe ekstremitetsgruppen din hvis du tidligere har en pleieplan. De som lider av postpartum psykose kan ikke være klar over at de har sykdommen. Du må kanskje handle hvis kameraten din, familien din eller musketerene legger merke til tegnene.

Behandling av postpartum psykose

Psykiatere og spesialister kan også behandle postpartum psykose. I en mamma- og babyenhet (MBU) ville du gjort dette med babyen din. Mens du blir på MBU, kan du bli innlagt på allmennpsykiatrisk avdeling.

Venn

Du kan bli spesifisert 1 eller flere av følgende

Maniske eller psykotiske symptomer som ligner på vrangforestillinger eller syn kan behandles med antipsykotika

En stemningsstabilisator (lik litium) -for å hjelpe tilbakefall av symptomer

Antidepressiva - for å lindre depresjonssymptomer hvis du har dem, sammen med humørstabilisatorer

Elektrokonvulsivt middel (ECT)

Det kan anbefales å ha elektrokonvulsivt middel (ECT) hvis alle andre behandlinger har sviktet eller når livet er i fare. Så lenge de får riktig behandling, blir de aller fleste kvinner med fødselspsykose helt friske.

Cerebralt middel

Under gjenopprettingsprosessen kan kognitiv atferdsmedisin (CBT) være nyttig for deg. CBT tar sikte på å endre tankegangen og bevegelsene dine for å håndtere problemene dine.

Andre former for støtte

Etter hvert som du blir frisk etter fødselspsykose, kan det være ømtålig å komme over opplevelsen din. Det kan være nyttig å snakke med andre som har gjennomlevd sykdommen. Det er mulig å finne kollegastøttearbeidere i enkelte døgnenheter og lokalsamfunn, og veldedige organisasjoner kan også gi støtte.

Reduser trusselen om postpartum psykose

Når du har høy risiko for å utvikle postpartum psykose, bør du oppsøke en perinatal psykiater under svangerskapet.

Når du er 32 uker gravid, bør du ha et møte med alle som er involvert i omsorgen din for å planlegge fødselen. Kamerater, familie eller musketerer, interne helsearbeidere, helseoppringere og fastleger er alle aktuelle kilder til støtte.

Det er viktig å la familie og musketerer vite at postpartum psykose er en implisitt trussel. Som familie bør du lage en plan for omsorgen din under og etter svangerskapet.

En forklaring på hvordan du og din familie kan få hjelp hvis du blir syk, vil bli levert i pleieplanen din, samt stiler for å redusere faren for å bli syk.

Psykiske sykepleiere besøker deg regelmessig i dagene etter fødselen av babyen din.

Gjenoppretting fra postpartum psykose

Det tar vanligvis 10 måneder eller lenger før tilstanden kommer seg fullstendig etter de mest alvorlige symptomene. Likevel blir de aller beste med postpartum psykose helt friske med riktig behandling og støtte.


Psykose etter svangerskap kan være ledsaget av depresjon, angst og lav tonetillit. Du kan ha vanskelig for å forsone deg med det som skjedde.

Etter en postpartum psykose-anledning eller etter å ha gått glipp av tid med babyen, har noen mødre problemer med å forholde seg til babyen. Din interne helsegruppe, kamerater,

familier, musketerer og andre mennesker med levd erfaring kan støtte deg i å knekke disse lidenskapene.


Modenheten til kvinner som har hatt postpartumpsykose får ytterligere barn. Å ha en annen anledning etter svangerskapet er en sjanse på 1 til 2, men med riktig behandling kan du redusere fallgruvene og få hjelp så raskt som mulig.

Symptomer på postpartumpsykose forårsaket av bipolar lidelse er ytterligere livshengende for ikke bare kvinner, men også barn. Derfor anbefales det at du kommuniserer med en croaker om det.


3 views0 comments

Recent Posts

See All

Hvordan kan vi håndtere sesongbasert depresjon?

Energien din synker når dagene blir kortere og været skifter. Det kan være et tegn på sesongmessig affektiv lidelse (USA). USA er en mild form for depresjon utløst av endringer i dagslys og vær. Hva f

Hvordan påvirker mors depresjon kvinner og deres barn?

Noen mennesker føler seg triste til tider, men disse følelsene går vanligvis over i løpet av noen få dager. Symptomene på depresjon forstyrrer dagliglivet og kan vare i uker eller måneder av gangen. D

Post: Blog2_Post
bottom of page