top of page
Search
  • Writer's pictureBlogs Blogs

Online psykoterapi: Hvordan det behandler alle psykologiske lidelser

Kvalifisert psykisk helsepersonell gir online psykoterapibehandling for alle psykologiske lidelser via samtale eller videochat på klientens forespørsel. Å finne tid til å se en rådgiver kan virke umulig når daglige oppgaver oversvømmer deg. Likevel, etter 2020 og den kollektive sorgen som kan sette inn, er terapi nesten ventet.

Forståelig nok lurer du kanskje på hvordan du velger en online terapiplattform som dekker dine behov. Vi har samlet en liste over våre beste valg for online rådgivning for å finne det som passer for deg.

Psykoterapi levert på nett går under flere navn, inkludert teleterapi og e-rådgivning. Men, uavhengig av ordet, er prosessen den samme. Ved hjelp av tekst, e-post, telefon og video gir terapeuter psykisk helsehjelp og støtte.

Som med tradisjonell terapi, gjør online psykoterapiplattformer det samme, men individene er fjerntliggende. Problemene du møter i ditt daglige liv kan diskuteres med terapeuten din i sanntid. Teleterapibrukere rapporterer "høye nivåer av tilfredshet" i en World Journal of Psychiatry-studie.

Fordelene med nettterapi inkluderer behandling av angst, stress, sinnemestring, søvnløshet, spiseforstyrrelser, forholdsproblemer, depresjon, PTSD og panikkanfall.

Det er viktig å finne den beste online terapiplattformen som passer dine behov. Nettbaserte terapisider spesialiserer seg på ulike former for terapi, for eksempel kognitiv atferdsterapi og ekteskaps- og familieterapi.

Formålet med online psykoterapi

En ekspert på psykisk helse kan kontaktes via nettterapi på et tidspunkt som passer for deg. En nettbasert rådgivningstjeneste kobler deg til en leverandør som kan jobbe med deg via meldinger, tekstmeldinger, direktesendte videokonferanser eller telefonsamtaler.

Online psykoterapi er ikke bare praktisk, men det er vanligvis rimeligere enn økter på kontoret. I tillegg har du flere alternativer når det gjelder å etablere et terapeutisk forhold til en online rådgiver.

Kriterier for å velge leverandør av online psykoterapi

Virksomhetene skal benytte autoriserte behandlere og psykiatere som er styresertifisert og har dokumentert erfaring. Det er en preferanse for nettsteder som ansetter psykologer, lisensierte kliniske sosialarbeidere, psykiatere, lisensierte mentale helserådgivere, ekteskaps- og familieterapeuter og lisensierte profesjonelle rådgivere.

Sikkerheten må være høy på plattformene for å beskytte privat informasjon.

Nettleverandørene må tilby ulike kommunikasjonsalternativer, inkludert live video, meldinger, tekst og sanntidschat.

Klienter bør ha tilgang til live videoterapiøkter enten gjennom et abonnement eller som en frittstående tjeneste. En live videoterapiøkt kan sammenlignes med ansikt-til-ansikt-terapi.

Bedrifter bør ansette et omfattende nettverk av lisensierte terapeuter over hele landet.

Å klikke på knappen for å planlegge en avtale, og påmeldingsprosessen bør ikke ta for lang tid. Inkludert tiden det tar for en terapeut å matche og tiden det tar å svare på en forespørsel.

Leverandører bør tilby online rådgivningsplattformer som godtar forsikring.

Du bør kunne kontakte et kundeserviceteam som svarer raskt og er nyttig.

Fordeler med online psykoterapi

Ta kontakt med terapeuten din ved å bruke chatterommeldinger, live chat, live video og telefonsamtaler.

NÃ¥r det passer deg, kan du planlegge en psykoterapitime.

Flere psykologer, ekteskaps- og familieterapeuter, kliniske sosialarbeidere og autoriserte profesjonelle rådgivere er ansatt.

Personer som kvalifiserer kan motta økonomisk støtte.

Å bytte rådgiver er en enkel prosess.

Noen ganger tildeler terapeuter lekser mellom øktene for å forbedre terapien.

Hvordan kommuniserer du med en online rådgiver?

Du finner alle fasilitetene du trenger for en personlig eller nettbasert terapiøkt på psykiater.no. Lisensierte og kvalifiserte psykisk helsepersonell sørger for at de er tilgjengelige til ditt planlagte tidspunkt.

Telefonsamtale

De som søker psykisk helsebehandling er ofte mest tilbøyelige til å velge telefonterapi. Fordelene med telefonterapi er at du kan være mer ærlig og åpen med terapeuten din enn personlig. I tillegg kan du vanligvis arrangere en telefonterapiøkt med rådgiveren din på et tidspunkt som passer deg på de fleste nettbaserte terapiplattformer.

Tekstmeldinger

Tekstmeldinger kan brukes når som helst for å kontakte din terapeut. Brukere av teleterapi kan få støtte hele døgnet med ubegrensede meldingsplaner som tilbys av enkelte leverandører. Du bør velge dette alternativet hvis du trenger et sikkert miljø, men ikke svarer umiddelbart.

Videosamtale

Hvis du vil gjenskape den personlige opplevelsen, er video det beste alternativet. Det gir et nivå av intimitet og tilkobling for å se og høre terapeuten din i sanntid. Selv om det ikke er det samme som å se en terapeut på kontoret deres, er øktene det nest beste.

E-post

Det er mulig at rådgiveren din ikke svarer deg umiddelbart. I slike tilfeller bør du vurdere å bruke e-post som din primære kommunikasjonsmetode. Med virtuelle økter kan du motta dyptgående emosjonell støtte uten å forplikte deg til en tidsforpliktelse.

Hvor effektiv er online psykoterapi?

Online psykoterapi antas å være mer effektiv enn ansikt-til-ansikt terapi. Ved teleterapi er det en reduksjon på 7,8 ganger i behandlingstid. Terapeuter vil kunne diagnostisere mennesker mer effektivt og gi dem den støtten de trenger.

Et par grunner kan forklare hvorfor online terapi er mer effektivt. For det første fjerner det stigmaet som følger med terapi å snakke med en virtuell terapeut på video. På venterommet, eller til og med under samtalen, vil du være mindre sannsynlig å møte noen du kjenner.

Videre gir virtuell terapi et trygt miljø. Du kan være mer komfortabel med å avsløre personlig informasjon via videochat. Identiteten din kan beskyttes ved å registrere deg med et kallenavn om nødvendig.

Sist, men ikke minst, er det flere som søker hjelp på nett. På grunn av mediets bekvemmelighet kan problemer tas opp på et tidlig stadium. Du kan unngå mer kompliserte eller omfattende problemer langs veien med virtuell terapis proaktive natur.

Er online psykoterapi trygt og konfidensielt?

Sikkerhet og konfidensialitet er prioritert blant teleterapileverandørene på listen vår. Det siste noen ønsker er å ha en intim samtale med en terapeut, bare for å oppdage at detaljene deres har blitt lekket. Når det gjelder psykisk helsepersonell, må de følge en etikkkodeks som sikrer den høyeste beskyttelsen for sine pasienter.

Psykiater.no sin høysikkerhetskryptering beskytter dine økonomiske og personlige opplysninger. Hackere eller datavirus kan ikke tukle med terapiopplevelsen din med toppmoderne forsvar. Ved å holde programvaren og applikasjonene oppdatert kan du også redusere sannsynligheten for brudd.


3 views0 comments

Recent Posts

See All

Hvordan kan vi håndtere sesongbasert depresjon?

Energien din synker når dagene blir kortere og været skifter. Det kan være et tegn på sesongmessig affektiv lidelse (USA). USA er en mild form for depresjon utløst av endringer i dagslys og vær. Hva f

Hvordan påvirker mors depresjon kvinner og deres barn?

Noen mennesker føler seg triste til tider, men disse følelsene går vanligvis over i løpet av noen få dager. Symptomene på depresjon forstyrrer dagliglivet og kan vare i uker eller måneder av gangen. D

Post: Blog2_Post
bottom of page