top of page
Search
  • Writer's pictureBlogs Blogs

Kan psykoterapi bidra til å redusere panikkanfall?

Psykoterapi er en prosess for behandling av psykologiske lidelser og psykiske plager ved hjelp av verbale og psykologiske teknikker. I tillegg hjelper våre psykoterapeuter klienter med å håndtere bekymringer og stressfaktorer.

En rekke teknikker og strategier kan brukes av terapeuten, avhengig av deres tilnærming. I de fleste typer psykoterapi er kommunikasjon og dialog essensielt og utvikling av en terapeutisk relasjon.

Typer psykoterapi

Terapeuten kan bruke ulike tilnærminger til teknikker og strategier avhengig av klientens psykiske helsetilstand. Men i de fleste typer psykoterapi er kommunikasjon og dialog essensielt og utvikling av en terapeutisk relasjon.


En persons terapi innebærer å jobbe en-til-en med en terapeut.

Parterapi er et samarbeid mellom deg og den andre personen for å forbedre forholdet ditt.

Familieterapi er en form for psykoterapi som fokuserer på å forbedre dynamikken i familier. Flere personer kan bruke det i en familie.

Gruppeterapi involverer en liten gruppe som deler et felles mål. Denne gruppen lar folk dele sin støtte og oppmuntre hverandre.

Psykoterapi teknikker

Mange tror at psykoterapi er det samme som å sitte på sofaen og snakke med en terapeut. Men psykoterapi bruker nå nye teknikker og metoder.

Kognitiv atferdsterapi

Kognitiv atferdsterapi (KBT) er en metode for å kontrollere pasientens tanker og følelser, noe som kan påvirke deres atferd. Det brukes til å behandle ulike tilstander, inkludert fobier, avhengighet, depresjon og angst. En kognitiv atferdsteknikk brukes til å endre feiltilpassede tanker og atferd. Tilnærmingen hjelper enkeltpersoner å endre problematisk atferd som er et resultat av underliggende mentale tilstander som bidrar til nød.

Atferdsterapi

Kondisjonsteknikker ble integrert i psykoterapi i løpet av den tidlige delen av det tjuende århundre etter hvert som behaviorismen ble mer fremtredende.

Mange behaviorisme metoder er fortsatt utbredt i dag, selv om de ikke er så dominerende som de en gang var. For eksempel kan klienters atferd endres ved hjelp av teknikker som klassisk kondisjonering, operant kondisjonering og sosial læring.

Kognitiv terapi

Kognitiv terapi er en måte å kontrollere tankene som påvirker atferd og funksjonalitet. Selv om mange behaviorisme-metoder ikke er så populære som de en gang var, har de fortsatt mange appeller i dag. Klientens atferd kan endres ved hjelp av teknikker som operant kondisjonering og klassisk kondisjonering.

Hva psykoterapi kan hjelpe med

Selv om det er mange typer psykoterapi tilgjengelig, er alle ment å hjelpe mennesker med å overvinne hindringer og utvikle mestringsstrategier som vil tillate dem å leve lykkeligere og mer tilfredsstillende liv. En evaluering av en kvalifisert og erfaren psykoterapeut anbefales dersom du har symptomer som kan indikere en psykisk lidelse eller psykiatrisk lidelse.

Psykoterapi brukes til en rekke psykiske problemer, inkludert:

Avhengighet

Angstlidelser

Bipolar lidelse

Spiseforstyrrelser

Tvangstanker

Fobier

Posttraumatisk stresslidelse

Rusmisbruksforstyrrelse

Psykoterapi er også kjent for å være effektiv for å hjelpe mennesker med å håndtere følgende:

Kroniske smerter eller andre alvorlige tilstander

Skilsmisse eller samlivsbrudd

Tap eller sorg

Søvnløshet

Lav selvtillit

Relasjonsproblemer

Understreke

Fordeler med psykoterapi

Psykoterapi kan være rimeligere enn mange andre former for terapi og er et alternativ for personer som ikke trenger psykofarmaka.

Selv om du føler at det er noen problemer i livet ditt, kan psykoterapi hjelpe.


Psykoterapi har mange fordeler, inkludert:


Forbedrede kommunikasjonsevner

Bedre tenkevaner og større bevissthet om negative tanker er avgjørende for en sunnere tankegang.

Mer innsikt i livet ditt

Mulighet for å ta bedre valg

Mer effektive mestringsstrategier for å håndtere nød

Familiebånd sterkere

Hvordan komme i gang med psykoterapi

En rekke psykologiske lidelser kan effektivt behandles gjennom psykoterapi. Ikke vent til du er så overveldet av livet ditt at du ikke kan håndtere det før du ber om hjelp. Det er lettere å få den hjelpen du trenger hvis du tar kontakt før heller enn senere.

Vurder følgende trinn hvis du eller noen du elsker kan ha nytte av denne typen terapi:

Rådfør deg med din primærlege. Hvis du har symptomer på fysiske sykdommer, kan legen din begynne med å ekskludere dem. Du kan bli henvist til en psykisk helsepersonell hvis det ikke er noen spesifikk fysisk årsak til symptomene dine.

En kvalifisert person bør søkes. Psykoterapeuter har en rekke titler og grader. Det er spesifikke utdannings- og lisenskrav for titler som «psykolog» og «psykiater». Psykoterapeuter kan omfatte psykiatere, psykologer, rådgivere, sosialarbeidere og avanserte sykepleiere.

Velg en terapeut som kan hjelpe. Vurder om du føler deg komfortabel med å avsløre personlig informasjon til terapeuten når du velger en. Terapeutens kvalifikasjoner bør også vurderes, inkludert hvilken type grad de har og deres års erfaring. Noen ganger er det mulig å finne en terapeut som kan hjelpe deg gjennom henvisninger fra venner og familiemedlemmer.

Vurder om medisiner er nødvendig. Det ville hjelpe hvis du vurderte symptomene dine når du velger en terapeut og en behandlingsplan. Å se en psykiater kan være fordelaktig hvis den beste behandlingen krever reseptbelagte medisiner og psykoterapi. På den annen side kan du bli henvist til en klinisk psykolog eller rådgiver hvis du vil ha mest nytte av samtaleterapi uten reseptbelagte legemidler.

Skjemaer må fylles ut. Du vil sannsynligvis bli spurt om din helsehistorie og kontaktinformasjon når du starter behandlingen. Samtykkeskjemaer kan også kreves.

Å prøve forskjellige terapeuter er ingen dårlig idé. Psykologi er både en vitenskap og en kunst. Du kan prøve å rådføre deg med noen andre hvis du ikke føler hjelp fra din nåværende terapeut eller ikke helt "klikker" med dem. Søk etter en profesjonell du føler deg komfortabel med til du finner en.


1 view0 comments

Recent Posts

See All

Hvordan kan vi håndtere sesongbasert depresjon?

Energien din synker når dagene blir kortere og været skifter. Det kan være et tegn på sesongmessig affektiv lidelse (USA). USA er en mild form for depresjon utløst av endringer i dagslys og vær. Hva f

Hvordan påvirker mors depresjon kvinner og deres barn?

Noen mennesker føler seg triste til tider, men disse følelsene går vanligvis over i løpet av noen få dager. Symptomene på depresjon forstyrrer dagliglivet og kan vare i uker eller måneder av gangen. D

Post: Blog2_Post
bottom of page