top of page
Search
  • Writer's pictureBlogs Blogs

Hvordan takle depresjon og tristhet

Hvordan takle depresjon og tristhet



En person som lider av depresjon har symptomer som ekstrem tristhet, tap av interesse og lav inspirasjon. Som en reaksjon på uønskede hendelser i livet er det vanlig å føle fortvilelse og tristhet. Dette kan være forårsaket av skuffelse, stress eller alvorlige endringer i livet. Når du tilpasser deg endringene i livet ditt, avtar ofte tristheten med tiden.



Depresjon handler ikke bare om å føle seg trist og deprimert. Det kan også ha ødeleggende effekter. Ulykke er ofte forårsaket av noen årsaker, for eksempel å ikke finne en jobb eller bli avvist. Depresjon, derimot, kan komme med et motiv eller uten, så det kan være vanskelig å lære hvordan man unngår å bli deprimert. Det er noen måter å lindre eller redusere symptomene på depresjon, men det er ikke så lett som det ser ut til.



Måter å håndtere depresjon og tristhet



Trening



Du bør trene i minst 15 til 30 minutter hver dag. Hvis du vil, kan du jogge eller danse. De som er deprimerte kan føle seg inaktive, men lar deg likevel trene. Du vil snart merke en forbedring i humøret ditt etter å ha brukt treningsvaner.



Delta i aktiviteter som får deg til å føle deg bedre



Du kan håndtere depresjon ved å delta i aktiviteter som gir deg energi og slapper av. Du kan lære hvordan du håndterer stress på en sunn måte, følger en sunn livsstil og planlegger morsomme aktiviteter for å få deg til å føle deg bra.




Spis riktig mat



Depresjon kan påvirke appetitten din. Deprimerte mennesker kan ikke føle seg sultne, mens andre kan overspise. Du må være forsiktig med kostholdet ditt hvis matvanene dine påvirkes av depresjon. Riktig mat kan øke energinivået og forbedre humøret. Du bør spise mye frukt og grønnsaker og spise regelmessig.





Legg merke til gode ting i livet ditt


Depresjon påvirker en persons intensjoner og får alt til å virke negativt, dystert og håpløst. Når du er deprimert har du en tendens til å legge merke til negative ting i livet ditt, men du kan prøve å legge merke til gode ting. Tenk på dine velsignelser og de tingene du er god på. Vær tålmodig med deg selv, og depresjonen vil gå over.

Uttrykk følelsene dine



Du føler deg blokkert i din evne til å være kreativ og ha det gøy når du er deprimert. Tegn, mal, skriv, doodle, dans, sy, eller hva du måtte ønske, så vil du oppleve positive følelser etter å ha øvd. Du bør ta deg tid til å gjøre noe spennende for deg selv eller sammen med en venn. Se en morsom film eller gjør noe som får deg til å le. Latter kan forbedre humøret ditt og få deg til å føle deg bedre.



Opplev tristhet på sunne måter



Når du føler deg deprimert, lurer du kanskje på hva som er vitsen med å leve. Det er en vanlig opplevelse som kan håndteres på en sunn måte. Følgende er noen forslag for å mestre tristhet effektivt og la denne følelsen forbedre hverdagen din:



Omfavn tristhet når du føler det. La deg selv gråte hvis du vil. Du vil føle deg bedre etter det.


Ta deg tid til deg selv, lytt til musikk, skriv i en dagbok, bruk tid med venner eller familie, eller uttrykk triste følelser.


Gjenkjenne når tristhet går over til depresjon. Når dette skjer, få hjelp så snart som mulig slik at du ikke blir fanget i det.



Terapi for å håndtere depresjon



Det er mange måter å takle depresjon på, og de er mest effektive når de kombineres. Det finnes ulike medisinske terapier og alternativer, inkludert kognitiv atferdsterapi, elektrokonvulsiv terapi, antidepressiv medisin og psykoedukasjon. Når det gjelder å håndtere depresjonen din, kan mestringsstrategier og utdanning også være nyttig.


2 views0 comments

Recent Posts

See All

Hvordan kan vi håndtere sesongbasert depresjon?

Energien din synker når dagene blir kortere og været skifter. Det kan være et tegn på sesongmessig affektiv lidelse (USA). USA er en mild form for depresjon utløst av endringer i dagslys og vær. Hva f

Hvordan påvirker mors depresjon kvinner og deres barn?

Noen mennesker føler seg triste til tider, men disse følelsene går vanligvis over i løpet av noen få dager. Symptomene på depresjon forstyrrer dagliglivet og kan vare i uker eller måneder av gangen. D

Post: Blog2_Post
bottom of page