top of page
Search
  • Writer's pictureBlogs Blogs

Hvordan hjelpe kvinner til å overvinne alkoholavhengighet

Prosessen med å overvinne avhengigheten av alkohol kan være en lang og humpete vei. Noen ganger kan det virke umulig. Det er det imidlertid ikke. Hvis du er fast bestemt på å slutte å drikke og er villig til å søke hjelpen du trenger, vil du kunne komme tilbake til det normale fra alkoholisme eller avhengighet, uansett hvor tungt du drikker eller hvor fullstendig maktesløs du føler deg.

Det er unødvendig å vente til du når bunnen; du kan begynne å gjøre en endring når som helst. Hvis du ønsker å slutte å drikke helt eller kutte ned til sunne nivåer, kan disse tipsene hjelpe deg med å komme i gang i riktig retning til restitusjon nå.

Mange kvinner som lider av alkoholrelaterte problemer kan ikke gjøre drastiske endringer fra begynnelsen eller endre drikkerutinene sine på en enkelt dag. Gjenoppretting har en tendens til å være en gradvis prosess. I begynnelsen av transformasjonen kan fornektelse være en enorm hindring.

Når en person innrømmer at hun har et problem med å drikke, kan hun komme med unnskyldninger og utsette å få føttene på bakken. Det er viktig å erkjenne den ambivalensen hun føler når det gjelder å slutte å drikke. Hvis hun er usikker på om hun er klar eller har problemer med å ta avgjørelsen, kan det hjelpe med å veie fordelene og kostnadene ved hvert alternativ.

Alkoholismens effekt på kvinner

Alkoholisme er et økende problem for kvinner. Det er generelt antatt at kvinner er mer utsatt for alkoholisme enn menn på grunn av deres kroppssammensetning. Fordi kvinner har mindre vekt enn menn, og kroppens vann er en kilde til alkohol og kroppsvæsker, kan en kvinne konsumere samme mengde alkohol som en gjennomsnittlig mann, men bli mer påvirket.


Til slutt er kvinnelige drikkere mer utsatt for negative effekter og utvikler avhengighet til alkohol raskere enn sine mannlige kolleger. I tillegg gjør endringer i sosiale normer drikking mer akseptabelt og oppmuntrer i noen tilfeller aktivt kvinner i alle aldre til å drikke. Blandingen av flere kvinner som drikker alkohol og kvinner som er mer påvirket av alkohol har resultert i en epidemi av helseproblemer for kvinner og alkoholisme, som rammer flertallet av norske familier.


På baksiden har kvinner større sannsynlighet for å søke hjelp for alkoholrelaterte problemer enn menn. Dette er fordi det er mer akseptert at kvinner er transparente og ærlige om følelsene sine enn menn, slik at kvinner kan snakke for å søke behandling for seg selv og andre uten bekymringer.


På noen måter er kvinner uforholdsmessig belastet med husholdningsansvar sammenlignet med menn, noe som resulterer i mer presserende og behov for behandling. Kvinner som finner ut at de venter eller har avhengige barn i de tidlige stadiene, oppgir ofte deres behov for å beskytte og hjelpe familien som den primære grunnen til å søke behandling for alkoholisme.

Årsak til alkoholavhengighet

Avhengigheten av alkohol hos kvinner kan skyldes en rekke aspekter knyttet til deres personlige liv, miljøelementer og genetiske faktorer. Nyere forskning har vist at enslige mødre er mer sannsynlig å bli påvirket av effekten av alkohol, og det samme er de som mistet jobben, og må håndtere stresset alene og skade psykiske problemer. Vi kan nå se årsakene bak de som er hardt rammet i livet.


En alenemor som har mistet sine kjære

Står overfor skilsmisse

Å leve med en avhengig ektefelle

Mistet jobben

Tap av troen på andre mennesker

Vært gjennom den uplanlagte livsstrategien

Hva er de langsiktige effektene av alkoholavhengighet?

Studier har vist at kvinner er mer sannsynlig å drikke problemer relatert til alkohol tidligere og har lavere drikking nivåer enn menn. Dette skyldes en rekke årsaker. I tillegg er alkohol først og fremst i kroppens væsker, og pund for pund kvinner har mindre kroppsvann enn menn. Dette betyr at hvis to personer som veier like mye drikker like mye alkohol, vil konsentrasjonen av alkohol i kvinners blod sannsynligvis være høyere, noe som setter dem i mer alvorlig fare for skade. Andre forskjeller i biologi kan også bidra.


Alkoholbruksforstyrrelse

En alkoholforbruksforstyrrelse er en nevrodegenerativ lidelse som er tilbakefallende og preget av manglende evne til å håndtere eller slutte å drikke alkohol til tross for negative yrkesmessige, sosiale eller helserelaterte konsekvenser. Alkoholbruksforstyrrelser kan variere fra milde til alvorlige, og restitusjon er oppnåelig uavhengig av alvorlighetsgrad.

Problemer med leverfunksjonen

Kvinner som ofte drikker alkohol har høyere risiko enn menn som drikker nøyaktig for å utvikle alkoholisk leversykdom, en dødelig leversykdom forårsaket av alkohol. I tillegg kan denne typen drikking forårsake tilstanden kjent som skrumplever (permanent skade på leveren).

Hjerneskade

Studier tyder på at alkohol kan forårsake hjerneskade raskere når kvinner rammes enn menn. Videre tyder en økende mengde bevis på at alkohol kan forstyrre hjernens normale utvikling i tenårene. Dermed kan det være forskjeller i effekten av alkohol på hjernen til tenåringer og gutter som bruker alkohol. For eksempel, i en studie, var tenåringsjenter som innrømmet overstadig drikking, imidlertid ikke tenåringer som hadde drukket regelmessig og viste lavere hjerneaktivitet og lavere ytelse på en hukommelsestest enn de som ikke drakk eller avsto.

Behandling for alkoholavhengighet

Behandling for alkoholavhengighet kan variere basert på de spesifikke behovene du har. Behandling kan omfatte reseptbelagte medisiner, enten i gruppe eller individuell setting eller kognitiv atferdsterapi, eller bruk av atferdsterapi. Å redusere forbruket av alkohol for å øke livskvaliteten er det primære målet med behandlingen.

Kognitiv atferdsterapi (KBT)


CBT er en form for kognitiv behandling for atferdsforstyrrelser (CBT) er en tilnærming til psykoterapi som kan brukes til å bekjempe avhengighetsforstyrrelser. CBT brukes ofte for å behandle angst, depresjonslidelser, fobier og ulike psykiske lidelser. Tilnærmingen har imidlertid også vist seg å være gunstig ved behandling av narkotika- og alkoholavhengighet.

CBT hjelper folk med å gjenkjenne selvødeleggende og negative tanker og atferd som fører til avhengigheten. Det er en kortsiktig, målrettet terapeutisk metode for å hjelpe de som er avhengige av rusmidler med å holde seg avholdende.

Fordeler med kognitiv atferdsterapi

Personer som lider av alkohol- eller rusavhengighet kan slite med negative tanker eller følelser som kan gjøre utvinningsprosessen vanskeligere. Fordi CBT konsentrerer seg om å identifisere og erstatte disse tankene med mer adaptive tanker, kan det forbedre en persons syn og teknikker for å støtte utvinning.

Noen av måtene CBT kan være til nytte for narkomane kan være fordelaktige inkluderer:

Gjenkjenne selvdestruktiv tenkning og atferd

Overvåke slike tankemønstre

Finne nye, mer fleksible tenkemåter

Bruke ferdighetene som læres i ulike situasjoner og situasjoner

Oppdage nye måter å håndtere spenninger og problemer på

Forskning indikerer at CBT-teknikker varer lenge og kan brukes i andre aspekter av en persons liv. Omtrent 60 % av de som gjennomgår CBT for å behandle avhengighetsproblemer kan opprettholde rehabiliteringen i ett år.


Kognitiv atferdsterapi er et svært effektivt alternativ for å behandle alkohol- og ruslidelser. Det kan brukes i sin egen kapasitet eller med andre strategier som fungerer sammen for å hjelpe en pasient med langsiktig bedring. Imidlertid er det absolutt ikke det eneste tilgjengelige valget, så kontakt legen din om tilgjengelige alternativer for å finne den beste tilnærmingen for deg.


1 view0 comments

Recent Posts

See All

Hvordan kan vi håndtere sesongbasert depresjon?

Energien din synker når dagene blir kortere og været skifter. Det kan være et tegn på sesongmessig affektiv lidelse (USA). USA er en mild form for depresjon utløst av endringer i dagslys og vær. Hva f

Hvordan påvirker mors depresjon kvinner og deres barn?

Noen mennesker føler seg triste til tider, men disse følelsene går vanligvis over i løpet av noen få dager. Symptomene på depresjon forstyrrer dagliglivet og kan vare i uker eller måneder av gangen. D

Post: Blog2_Post
bottom of page