top of page
Search
  • Writer's pictureBlogs Blogs

Hva er tegn på depresjon hos menn?

En person som lider av depresjon har negative følelser, tanker og oppfører seg på usunne måter. Selv om kvinner og menn opplever depresjon, kan symptomene deres variere, så vel som deres bevissthet og vilje til å søke hjelp. Depresjon er imidlertid en alvorlig tilstand, og du bør søke hjelp hvis du tror du lider av den.


Forskjeller i mannlig depresjon


Kvinner og menn opplever depresjonssymptomer og diagnoser forskjellig. Dette har blitt studert mye. Det er foreløpig ingen konsensus om hvordan disse forskjellene kan forklares.



Det har vært en rekke teorier fremsatt, inkludert de som sier at mannlig og kvinnelig depresjon er separate tilstander og at menn bare opplever forskjellige symptomer på samme sykdom.



Stigmaer om psykisk helse


Det har blitt funnet at kvinner typisk diagnostiseres med depresjon dobbelt så ofte som menn. Forskere har sett på årsakene til at dette skjer.




Det har vært forskning og diskusjon om menn som har ulike depressive symptomer. Dette kan skyldes det faktum at "tradisjonelle" symptomer på depresjon, som gråt eller tristhet, kan anses som umaskuline av samfunnet.




Menn kan oppleve mer "eksternaliserende symptomer" som irritabilitet, sinne, rusmisbruk, selvdestruktiv atferd eller økt arbeid. Det antas at menn kan slite med å utfordre kjønnsnormer, og kan presentere sin depresjon annerledes.


Depresjon hos menn vs. Kvinner


Studier har funnet at kvinner har en høyere forekomst av depresjon enn menn, men det er uklart om dette skyldes forskjeller i måten menn og kvinner presenterer og takler depresjon på.

Symptomer på depresjon hos meg


Depresjon er fortsatt vanskelig. Det er svært at mange opplever disse tingene, og det er mindre vanlig at noen ikke opplever dem. Her er et par manns øyne på høydeklasserne og beløpsopptakeren.




Fysisk fotavtrykk på depresjon hos menn


Mange menn vil besøke legen sin eller helsepersonell for fysiske personer som har forårsaket psykiske problemer. Disse inkluderer notater:



Racing her


Strammer bust


Hodepine


Andre fysiske plager eller død


Ford problemer


Problemer med seksuell ytelse eller lyst


Vel, rydningen er så god eller nøktern for mye


Kutt eller appetitt


Emosjonell sang om depresjon i meg


Atmosfæriske og emosjonelle notater er også en del av depresjon, og på grunn av spenningen fra person til person. I våre studier måtte vi redusere nivået av irritabilitet, men også redusere risikoen for å kontrollere impulsen.



Andre depresjonssymptomer kan bli funnet:



Irritabilitet


Uten aggresjon


Det er veldig lett å se, det er alltid lett


Trykk på av interesse for aktivitet


Tristhet, håpløshet


Kom sammen for å konsentrere deg eller med hell


Selvgående tankbil


Å være ute av stand til ansvar for arbeid, familie og andre aktiviteter


Å delta i høyrisikoakitevite, som å bli full eller ha ubeskyttet seksuelle møter


Narkotika eller narkotikamisbrukere


Isolasjon og tilgang til familie og venner

Mannlig depresjon utløser


Hver person opplever depresjon av forskjellige grunner, og hver person opplever depresjon av forskjellige grunner. Det er for tiden forskning som tyder på at det kan være forårsaket av en rekke faktorer, inkludert genetikk, miljøstressorer og sykdom.



Postpartum


Fødselsdepresjon beskrives ofte som en alvorlig depressiv episode som oppstår kort tid etter fødselen av et barn, og den rammer omtrent 8 % til 10 % av fedre. Innen tre til seks måneder etter et barns fødsel utvikler det seg vanligvis, men noen ganger tar det lengre tid.



Postpartum depresjon hos menn er mer sannsynlig å oppstå hvis de har en tidligere historie med depresjon, fattigdom, mors depresjon, ekteskapsproblemer og en utilsiktet graviditet. Det kan også være knyttet til søvnmangel og døgnrytmeforstyrrelser, som har blitt identifisert som triggere hos kvinner.



Finansiell


Effektene av økonomisk stress kan være plutselige eller vedvarende, noe som kan føre til eller forverre depresjon. Psykisk sykdom har vært knyttet til økonomiske forhold, med lavkonjunkturer som øker risikoen for depresjon på grunn av arbeidsledighet, jobbstress, bemanningsreduksjoner, redusert lønn og en nedgang i psykiske helseressurser.





Medisinske årsaker


Det er viktig å huske at depresjon ikke bare kan utløses av sykdom, men også kan forverre den. Det er mange tilstander som kan eksistere side om side med depresjon, inkludert diabetes, kreft, lavt testosteron og Parkinsons sykdom.

Depresjon og kronisk sykdom


Personer som lever med kroniske sykdommer er mer sannsynlig å være deprimerte, inkludert:



Alzheimers sykdom


Sykdommer som påvirker immunsystemet


Har kreft


Har en hjertesykdom


Har diabetes


Epilepsien


Sykdommen multippel sklerose


AIDS / HIV


Hypertyreose


Parkinsons sykdom


Flere slag


Aldringsprosessen



Depresjon oppstår ikke naturlig når vi blir eldre, men mange eldre opplever det. Problemet er at det ofte er underdiagnostisert og ubehandlet i denne gruppen. Dårlig helse og svekkelse kan føre til.



Hos eldre voksne med depresjon kan egenomsorg og daglige aktiviteter kreve ekstra hjelp, og fysiske sykdommer kan være vanskeligere å komme seg fra. Når depresjon er alvorlig, påvirkes hukommelse og tenkning, noe som forårsaker en sykdom som kalles pseudodens.



Hvordan kan menn takle depresjon?



Det er vanlig at venner og familiemedlemmer legger merke til tegn på depresjon før den enkelte gjør det.



En persons kjære bør støtte ham eller henne under prosessen med diagnose og evaluering. Ved depresjon kan menn dra nytte av samarbeidsbehandling fra helsepersonell samt sosial støtte.

Selvhjelpstips for depresjon


Humør og depresjon kan behandles av menn selv ved å ta følgende trinn:



Å se og samhandle med pålitelige mennesker


Engasjere seg i fysisk aktivitet eller øke den


Oppgaver kan brytes ned i mindre biter som er mer håndterbare


Å vente til depresjonen blir bedre før du tar store avgjørelser


Rutiner, som å spise og sove på et forutsigbart tidspunkt


Narkotika og alkohol bør unngås


2 views0 comments

Recent Posts

See All

Hvordan kan vi håndtere sesongbasert depresjon?

Energien din synker når dagene blir kortere og været skifter. Det kan være et tegn på sesongmessig affektiv lidelse (USA). USA er en mild form for depresjon utløst av endringer i dagslys og vær. Hva f

Hvordan påvirker mors depresjon kvinner og deres barn?

Noen mennesker føler seg triste til tider, men disse følelsene går vanligvis over i løpet av noen få dager. Symptomene på depresjon forstyrrer dagliglivet og kan vare i uker eller måneder av gangen. D

Post: Blog2_Post
bottom of page