top of page
Search
  • Writer's pictureBlogs Blogs

8 beste tips for å håndtere depresjon

Depresjon kan virke som verdens undergang. Men du kan takle det. Det er visse livsstilsendringer som kan bidra til å bekjempe depresjon. De er mest effektive når de blir mest fulgt.


Livsstilsfaktorer som påvirker humøret



Du kan ha kontroll over livet ditt og administrere behandlingen til tross for depresjon selv om du ikke tar noen medisiner. Du kan øke humøret ditt ved å gjøre noen livsstilsendringer, inkludert å redusere din lave selvtillit. Det er lurt å minimere stress så mye som mulig når du er deprimert, spesielt unødvendige eller unngåelige stressfaktorer som er vanskelige å unngå mens du er deprimert.



Snakk med en terapeut



Det er ofte avgjørende for effektivt å håndtere depresjon at du jobber med en terapeut. Målet med psykoterapi er å hjelpe folk å redusere stress og takle stressfaktorer ved å justere livsstilen deres på måter som er gjennomførbare. I tillegg til å forbedre selvtilliten din, bytte fra negativ til positiv tenkning og praktisere stressmestring, kan dere diskutere disse temaene sammen.



Uttrykk deg skriftlig



Du kan hjelpe til med å håndtere depresjon ved å skrive i en dagbok. Å håndtere stress er en viktig komponent for å leve godt med depresjon. Du kan lindre stress ved å dele dine følelser, tanker og bekymringer i skrivingen din. Hold en privat dagbok, vær ærlig om dine følelser, tanker og bekymringer. Du kan forløse innestengte følelser når du skriver om depresjonen din. Når du setter penn på papir i bare noen få minutter hver dag, vil du bli overrasket over hvor mye bedre du føler deg.


Øk selvbildet ditt



Å finne måter å føle seg bedre på er en viktig del av behandlingen av depresjon, siden mange mennesker med depresjon har lav selvtillit. Tenk positivt og tenk på egenskapene du er stolt av. Å gjøre livsstilsendringer som kan forbedre selvtilliten din er også mulig, for eksempel å spise et sunt kosthold, trene regelmessig og tilbringe tid med venner som du har det bra med.



Hold deg til en tidsplan



Det er viktig for personer som lider av depresjon å holde en rutine og et sunt kosthold. Depresjon fører ofte til at folk mister motivasjonen, noe som bidrar til følelsen av dårlig selvtillit og følelsen av uproduktivitet. Du bør planlegge en aktivitet som du må gjøre hver dag - gjør den til en du virkelig liker - og strebe etter å oppnå så mye balanse som du kan i livet ditt.



Hold deg engasjert med venner og familie



Å ha depresjon kan få deg til å føle at du ønsker å isolere deg selv og trekke deg sosialt tilbake, enten fordi selvtilliten din er lav eller du ikke vet hva du skal gjøre med deg selv. Å opprettholde et sosialt liv er viktig. Sørg for å holde kontakten med vennene dine. Å opprettholde sosiale forbindelser kan bidra til å forhindre at du går inn i en dypere depresjon eller blir isolert og alene med tankene dine. Du kan gå på kino, gå raskt i parken, eller bare ta kontakt med en nær venn - det vil løfte humøret ditt.



Pålitelighet ved depresjon hjelper mye, og det får en person til å føle seg bedre. I et slikt tilfelle kan samspillet med venner og familie løfte en persons humør. Ikke vær redd for å nå ut til dine kjære i vanskelige tider. Du kan få støtte fra dem ved å følge behandlingsplanen din, trene, spise et sunt kosthold og generelt ta godt vare på deg selv. Du er med dem gjennom hele helbredelsesprosessen. Hvis du opplever depresjon, kan du også bli med i en støttegruppe for personer med tilstanden slik at du kan snakke med folk som vet hva du går gjennom.



Sov godt



En god natts søvn er avgjørende for humøret ditt. Når folk er deprimerte, blir søvnmønsteret ofte forstyrret – enten for mye eller for lite. Hopp aldri over en natts søvn, og hold en fast timeplan. Du vil føle deg nedslitt når du lider av depresjon, noe som gjør det vanskeligere å delta i sosiale aktiviteter, trene og håndtere stress.

4 views0 comments

Recent Posts

See All

Hvordan kan vi håndtere sesongbasert depresjon?

Energien din synker når dagene blir kortere og været skifter. Det kan være et tegn på sesongmessig affektiv lidelse (USA). USA er en mild form for depresjon utløst av endringer i dagslys og vær. Hva f

Hvordan påvirker mors depresjon kvinner og deres barn?

Noen mennesker føler seg triste til tider, men disse følelsene går vanligvis over i løpet av noen få dager. Symptomene på depresjon forstyrrer dagliglivet og kan vare i uker eller måneder av gangen. D

Post: Blog2_Post
bottom of page