top of page
Search
  • Writer's pictureBlogs Blogs

10 naturlige behandlinger for depresjon

De fleste som lider av depresjon søker ikke behandling, selv om behandling kan hjelpe flertallet. Hvis du opplever depresjonssymptomer (som konsentrasjonsvansker, vedvarende tristhet eller lav energi), snakk med helsepersonell med en gang.




Tidlige studier indikerer at visse medisiner kan være gunstige. Snakk med helsepersonell før du bruker noe supplement eller middel. Å ta selvmedisinering eller unngå eller utsette standardbehandling for depresjon kan ha alvorlige helsemessige konsekvenser. Nedenfor er noen naturlige og urtemedisiner du bør vurdere.



1. St. John's Wort


St. Johannesurt (Hypericum perforatum) har lenge vært brukt i folkemedisin for å behandle angst, depresjon og søvnproblemer.


Du må kanskje vente i 3 til 6 uker for å se de fulle fordelene med St. Johannesurt. Det kan være bivirkninger som svimmelhet, munntørrhet, fordøyelsesbesvær og tretthet. Effektene av St. Johannesurt gjør deg mer følsom for sollys, så vær forsiktig med å beskytte huden og øynene.




Det finnes medisiner som kan forstyrre St. Johannesurt, som antidepressiva, medisiner mot HIV eller AIDS, medisiner for å forhindre organavstøtning under transplantasjoner og orale prevensjonsmidler.




Kvinner som er gravide eller ammer, barn eller personer med nyre- eller leversykdom bør ikke bruke St. Johannesurt.

2. Omega-3 fettsyrer


En type fett som er ansvarlig for å opprettholde normal hjernefunksjon er omega-3 fettsyrer. Omega-3 fettsyrer kan ikke produseres av kroppen vår, så de må fås gjennom kosten.




Studier har koblet depresjon med lavt inntak av omega-3 fettsyrer og fant at land som Japan, som spiser større mengder fisk, lider av lavere depresjonsrater.




Det er foreløpige bevis på at omega-3 (DHA og EPA) kombinert med antidepressiva kan være mer effektive enn antidepressiva alene.



Den rikeste kilden til omega-3 fettsyrer er kaldtvannsfisk som laks, sardiner og ansjos. Fiskeolje og tran kan også finnes. Til tross for at fisk kan inneholde forurensninger som PCB, filtrerer mange selskaper oljen for å fjerne disse kjemikaliene.



Det er mulig for fiskeoljekapsler å samhandle med blodfortynnende midler som aspirin og warfarin. Noen mennesker opplever fordøyelsesbesvær og blødninger etter å ha tatt fiskeoljekapsler. Du bør ikke ta fiskeolje under eller etter operasjonen.



3. SAM-er


Det er en forbindelse kalt SAM-e, eller S-adenosyl-L-metionin, som finnes naturlig i menneskekroppen som kan påvirke nivåene av nevrotransmitterne serotonin og dopamin. SAM-e har vist seg å være mer effektivt enn placebo for depresjon, men mer forskning er nødvendig.



Den enterisk belagte formen anbefales vanligvis for maksimal absorpsjon.




4. Folsyre


Folat er et B-vitamin som vanligvis finnes i grønne bladgrønnsaker, frukt, bønner og forsterkede korn. Flere faktorer kan forårsake vitamin B12-mangel, inkludert dårlig kosthold og visse medisiner, inkludert medisiner mot anfall eller syrenøytraliserende midler.



Forskning indikerer at personer med depresjon som også har lave folatnivåer kan ha mindre sannsynlighet for å reagere på antidepressiva, og folsyretilskudd kan forbedre effektiviteten til antidepressiva.


5. 5-HTP


En naturlig kjemisk forbindelse kalt 5-HTP, eller 5-hydroksytryptofan, er nødvendig for å produsere nevrotransmitteren serotonin i kroppen. Selv om 5-HTP-tilskudd teoretisk sett kan øke serotoninnivået i kroppen, tror mange eksperter ikke at det er nok forskning til å fastslå sikkerheten. Antidepressiva bør ikke kombineres med 5-HTP-tilskudd.



6. Kosthold


Ikke overgi deg med søtsaker. På kort sikt kan søtsaker midlertidig få deg til å føle deg bra på grunn av økte blodsukkernivåer, men det kan forverre humøret ditt senere.



7. Unngå alkohol. Til tross for den midlertidige avslapningen alkohol gir, varer effektene bare noen få øyeblikk. Alkohol kan forverre angst og depresjon, samt humørsvingninger.



8. Vitamin B6. Det er nødvendig at vitamin B6 konsumeres for å produsere nevrotransmitteren serotonin så vel som dopamin. Det er sjelden å ha en mangel på vitamin B6, men de som tar p-piller, hormonbehandling og tuberkulosemedisiner kan ha større risiko.



9. Magnesium. Et stort flertall av mennesker bruker ikke nok magnesium. Plantebasert mat, nøtter, fullkorn og grønnsaker er gode kilder til magnesium. På samme måte som vitamin B6 er nødvendig for serotoninproduksjonen, trengs magnesium for det.



10. Trening


Et regelmessig treningsregime er en av de beste og mest kostnadseffektive måtene å forbedre humøret på, og det kan innlemmes i behandlingsplaner. Når du trener, spesielt aerob trening, frigjør du kjemikalier som kan løfte humøret og redusere stresshormoner.



Bruk minst 30 minutter tidlig hver morgen for å gå ute i minst 30 minutter fem dager i uken, enten det er treningsstudioet, ta dansekurs, spille tennis, hagearbeid eller bare gå trappene.



11. Lysterapi


Vintermånedene har mørkere dager, så det kan være nyttig å få nok sollys for å bekjempe sesongmessige humørsvingninger.



Det kan være gunstig for kroppens søvn-/våkensyklus å motta lys om morgenen (f.eks. ved å gå ute). Serotonin, en viktig hjernekjemikalie for humørregulering, frigjøres om morgenen når vi utsettes for lys. Mangelen på sollys om vinteren fører til et fall i serotoninnivået, noe som fører til tretthet og sesongmessige affektive lidelser (USA).

5 views0 comments

Recent Posts

See All

Hvordan kan vi håndtere sesongbasert depresjon?

Energien din synker når dagene blir kortere og været skifter. Det kan være et tegn på sesongmessig affektiv lidelse (USA). USA er en mild form for depresjon utløst av endringer i dagslys og vær. Hva f

Hvordan påvirker mors depresjon kvinner og deres barn?

Noen mennesker føler seg triste til tider, men disse følelsene går vanligvis over i løpet av noen få dager. Symptomene på depresjon forstyrrer dagliglivet og kan vare i uker eller måneder av gangen. D

Post: Blog2_Post
bottom of page